Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Kasia MojaNorwegia Agnborclean Paulina10 ... (3102 niezalogowanych)
14 Posty
Robert K.
(ktos74)
Wiking
Nie bluznij na Polskie jedzenie bo widocznie w d... byles/a i g..... widziales/a .
Wiedz , ze Polskie jedzenie jest mile widziane w roznych krajach na swiecie i obcokrajowcy lubia polskie amciu .
Sam/a sie pewnie wychowales/a na nim a teraz po opuszczeniu kraju za kromka chleba bluznisz bo zarobiles/a kilka koron .
Nie pal za soba drog bo znajac zycie napewno wrocisz kiedys do korzeni i co wtedy .... , przeprosisz sie z jedzeniem itp.
Po jaka cholerke takie bzdury pisac .....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Robert K.
(ktos74)
Wiking
alexkawa napisał:
znnaka napisał:
. Oslo uwarzam za syfiaste miasto...
no pewnie znawco metropolizacji dzieki miliardom zadluzenia i sosu z UE, kazda wioska w Polsce ma lepsza infrastrukture, darmowa wode i kanalizacje, oprocz tego nie ma problemu ze spalinami w okresie grzewczym prawdziwy czlowiek sukcesu i patriota! to sie chwali! a ten szmuglowany syf, zwany polskim jedzeniem, po prostu rozdaj potrzebujacym

Nie bluznij na Polskie jedzenie bo widocznie w d... byles/a i g..... widziales/a .
Wiedz , ze Polskie jedzenie jest mile widziane w roznych krajach na swiecie i obcokrajowcy lubia polskie amciu .
Sam/a sie pewnie wychowales/a na nim a teraz po opuszczeniu kraju za kromka chleba bluznisz bo zarobiles/a kilka koron .
Nie pal za soba drog bo znajac zycie napewno wrocisz kiedys do korzeni i co wtedy .... , przeprosisz sie z jedzeniem itp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Robert K.
(ktos74)
Wiking
alexkawa napisał:
ktos74 napisał:

heheh dobry zart.
jedzenie to bylo 20 lat temu.
teraz jest korporacyjny, produkowany na masowa skale syf podlany proszkami smakowymi np. z Cargilla P
w przeciwenstwie do Ciebie widzialem jak produkuje sie polskie cymesy z jakiej jakosci produktow, czym sie tuninguje, jak wydluza przydatnosc do spozycia, jakie wypelniacze stosuje sie by polepszyc relacje "wklad"/wynik finansowy

A gdzie tego nie robia ???? .... odpowiedz mi na to pytanie .....
Chcesz sie dobrze zywic choduj sobie sam wszystko --- to wie kazdy na tym swiecie .
Ja nie mowie tu o "tunigowaniu " , ale o normalnym jedzeniu .....
Nie powiesz mi ze wedlina w tym przypadku norweska ze zwyklego market REMA czy KIWI itp. jest lepsza od polskiej .
Jezeli tak sadzisz to zycze smacznego .... I odpowiedz mi szczerze z reka na sercu ze nie jesz jak to napisales " polskiego syfu " bo w to nie uwierze .
Napewno zajadasz sie po powrocie do PL mamusi schabowym czy innym domowym smakolykiem ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty

(d4acool)
Stały Bywalec
ktos74 napisał:
Nażryj się,hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
145 Postów
Zenek Sprochenek
(Optimus_Anihilacja)
Stały Bywalec
Co oni maja w tych lbach. Oburzaja sie, gdy ktos traktuje ich stereotypowo, a sami rodaka utozsamiaja z reklamoka, klapkami, wasami, passatem kombi wypelnionym polskim zarciem.
Kazdy rodk musi wpierdalac wieprzowine, bo sie chamowi nie miesci pod beretem, ze mozna wybierac zdrowsze mieso. Powinienem zrec wedline, schabowe, bialy chleb z rama, ogorki kiszone itd.
Dodatkowo w weekend musze byc zajebany wyborowa i leczyc sie z kaca tyskim.
Przyjmijcie buraki inna optyke. Miejsce urodznia nie determinuje zarowno swiatopogladu jak i jadlospisu. Macie tu bogactwo ryb, owocow morza, dziczyzny, Czy koniecznie wraz ze zmiana kraju nalezy za soba ciagnac idiotyczne przyzwyczajenia? Swiat nie konczy sie na kaszance.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Masz racje Optimus ale jak ktos przyzwyczaił flaka do czegoś co nazywa kielbasa za 12 zeta nigdy nie kupi chomara , a krewetki uzywa jako przynete na ryby
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Tomasz Kacperski
(Niezniszczalny)
Początkujący
"polski syf" Ciekawi mnie tylko co te wszystkie buraki kupuja tu w Norwegii? Juz nie raz czytalem tu zachwyty nad norweskim zarciem. Nie powiem ryby i owoce morza sa tutaj podobno na naprawde wysokiej jakosci. Nie wiem nie jem nic z morza. A dalej. Idac do remy,kiwi czy rimi nie wiem co kupic. Przede wszystkim nie ma jakiegolwiek wyboru. Jogurty chujowe(zreszta tylko danone i tine). Kurczak?? Kurwa niezjadliwy. a kupowalem juz naprawde ze wszystkich firm. wedlina? bez komentarza(no moze w coopie na wage), slodycze,ciastka brak wyboru i niedobre. Czekolada jest super. Mieso kupowane w remie jest fatalne(chyba ze w miesnym, tu jest lepsze). brak nabialu. Moznaby pisac dalej. Ja przywoze sobie zawsze jedzenie z Polski jak mam okazjei nie chodzi tu wcale o pieniadze. To samo tyczy sie srodkow do konserwacji drewna. Vidaron czy Sintilor deklasuja te z Jotuna czy Treasjera. I nikt mi nie wmowi ze jest inaczej. A wy co rzygacie na wszystko co polskie tak naprawde nie macie chyba do konca pojecia o czym piszecie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Tomasz Kacperski
(Niezniszczalny)
Początkujący
Oczywiscie sa produkty ktore sa znacznie lepsze tu w Norwegii(nigdzie nie jadlem lepszych ziemniakow) ale nie jest ich wiele. W Polsce tez sa produkty wysokiej jakosci. A jakby mial przed zakupem kazdego produktu sledzic jego pochodzenie,analizowac dokladnie sklad i snuc od razu czarne hipotezy to po miesiacu chyba bym zwariowal. A w smaku polskie produkty sa znacznie lepsze i jest to zdanie takze wielu Norwegow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Optimus_Anihilacja napisał:... Swiat nie konczy sie na kaszance.
OCH ...
Kaszanka ... !
---
To były miłe , złego czasy ... !!!
---
Pajda , dwie , świeżego chleba , pół kilo kaszany , tylko tej w flaku żołądka /bebecha/ , z grubymi kawałkami mięsa ... i dwa trzy Jabole zwane Burak ... !!! .
---
Mniam mniam ... CZYSTA ... zdrowa żywność i napitek na siarce , dla odkażenia zakażenia ...
---
A teraz co ... syf... jakieś salami w plasterku , jakiś czarny chleb z ziarnem i Koniak lub inne łyski ...! ślimaki robaki i Inne Owoce morza ...
Ble ... eee ... eee.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Niestety norki wola swoje produlkty

szpachle polskie francuskie i wloskie bija ich nsa glowe

o ziemniakach nie wspomnie
a schabowy to tylko w Bawari